Z 1 šálky ríbezlí mám 1,5 litra domáceho sirupu: Žiada chémia, éčka a netreba ho sterilizovať – tá vôňa leta je neopísateľná!

108

Chcem sa s vami podeliť o výborný recept na ríbezľový sirup, ktorý je extrémne jednoduchý a prirpavíte ho pokojne aj z 1 hrnčeka ríbezlí. Tento sirup vyrábam každý rok a nielen z ríbezlí, ale aj z iného drobného ovocia – z malín, jahôd a černíc.

Foto: pixabay

Potrebujeme:

1 hrnček ovocia (300 ml)

1 liter vody

15 ríbezllových lístkov

1 kg kr. cukru

1 lyžičku kyseliny citrónovej

Postup:

Obraté ríbezle zľahka popučíme a dáme variť. Od bodu varu necháme na plameni 15 minút.

Foto: Milka Raganova

Potom scedíme, pridáme cukor, kyselinu ctrónovú. Ešte horúce dáme do fliaš, zatvoríme a necháme pod dekou vychladnúť. Môžete použiť nielen jeden druh ovocia, ale pokojne si namešať aj viacero druhov.

Zdroj titulnej foto: koláž pixabay obr 1 a obr 2

Témy:


Pridajte svoj komentár