plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekár poradil, ako si vyrobiť domácu zmes do pečiva: Toto sú dôvody, pre ktoré už prášok do pečiva nekupujem!

Nikdy som nerozmýšľala nad tým, že by som si prášok do pečiva vyrobila sama. Veď predsa v obchode je bežne dostupný a lacný. Kamarát pekár ma však presvedčil a poradil, ako si ho jednoducho vyrobím doma.

Postup je veľmi jednoduchý a pečivo je vďaka tomuto domácemu kypriacemu prášku oveľa jemnejšie, nadýchanejšie a chutnejšie. Navyše, vyrobiť si zásobu do všetkých domácich koláčikov je skutočne jednoduché a rýchle.

Niektorí sú zvyknutí namiesto tomto prášku do pečiva  používať sódu, ale to nie je najlepšia voľba, pretože ju bude v ceste cítiť, pokiaľ v ceste nie je kyslé činidlo. Keď pečiem pečivo s kefírom alebo kyslou smotanou, až potom použijem sódu. Ale na všetko ostatné používam domáci prášok do pečiva.

Potrebujeme:

2 diely múky

2 diely kukuričného škrobu

2 diely sódy bikarbóny

1 diel kyseliny citrónovej

Postup:

Zmiešajte múku, škrob, sódu bikarbónu a kyselinu citrónovú v pomere 2:2:2:1.

Kyselina citrónová má hrubšiu konzistenciu, takže sa bude držať na spodku nádoby.

Aby ste tomu zabránili, musíte kyselinu citrónovú rozdrviť.

Za týmto účelom použite list papier a valček.

Papier preložíme na polovicu, dovnútra nasypeme kyselinu citrónovú a potom vaľkáme cez papier, kým sa nerozdrví na jemnejší prášok.

Potom jednoducho všetky prísady dobre premiešajte, vložte do sklenenej nádoby a uzavrite vrchnákom.

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes