Domáci pivný syr pripravený za 10 minút

Počuli ste už niekedy o pivnom syre? Ide o skvelý domáci recept, ktorý spája jemnú chuť tvarohu a jemne horkastú chuť piva. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a hravo ju zvládnete za 10 minút. Čakanie na výsledok síce vyžaduje istú dávku trpezlivosti, ale ako sa hovorí, všetko dobré vyžaduje čas.

Potrebujeme:

1 hrnček piva

2 kocky mäkkého tvarohu (Na tento recept je vhodný tvaroh „kocka“ balený v alobale. Tvaroh vo vaničke nemusí správne dozrieť.)

Lyžičku soli

Špetku čierneho mletého korenia

1/2 lyžičky mletej rasce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 lyžičky mletej sladkej papriky 

Postup:

Tvaroh, soľ, rascu, čierne korenie a papriku dôkladne zmiešame v miske. Následne na túto zmes nalejeme pivo a opäť premiešame.

Syr preklopíme do hlbokého taniera, prikryjeme fóliou a necháme 4-5 dní zrieť. Hotový syr spoznáme podľa ružovkastej farby a vrásčitého povrchu. Hotový syr dôkladne premiešame vidličkou a môžeme servírovať. Najlepšie chutí s čerstvým pečivom a jarnou cibuľkou. Podľa chuti môžeme posypať červenou sladkou paprikou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blesk