plny-hrniec_transparent_negativ.png

Voňavý nemecký chlebík: Jednoduchý recept a výsledok vás ohromí!

Už nemusíte chodiť do pekárne, radšej si upečte tento fantastický voňavý chlebík podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

200 ml teplého mlieka

200 ml teplej vody

10 g sušeného droždia

10 g kryštálového cukru

1 ČL soli

2 PL rastlinného oleja

600 g chlebovej múky

trochu mlieka a 1 vajce

Postup:

Do misy si nalejeme teplé mlieko a teplú vodu, pridáme sušené droždie a vymiešame metličkou.

Pridáme cukor, soľ a znovu premiešame.

Teraz nalejeme ešte rastlinný olej a zapracujeme múku. 

Cesto vymiesime rukami, kým nebude homogénne a vláčne.

Misku si vymastíme olejom a vložíme do nej cesto, ktoré tiež trochu potrieme olejom. 

 

Cesto necháme vykysnúť asi 45 – 60 minút.

Následne ho preložíme na pracovnú dosku, premiesime a vytvarujeme.

Potom ho vyvaľkáme na placku, zrolujeme a preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme ešte podkysnúť 15 minút. 

V miske si rozmiešame vajíčko s mliekom, bochník zvrchu narežeme žiletkou a potrieme žĺtkom s mliekom.

Nakoniec ešte posypeme sezamovými semienkami.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 25 minút.

Hotovo.

Môžeme nakrájať a servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEONÁVOD

Najlepšie recepty na dnes