Domáci mliečny rez

Deťmi veľmi obľúbený mliečny rez je vhodný napríklad na domáce oslavy, výročia a podobne.

Ingrediencie:

Cesto (2 ks):

6 ks – vajcia
6 lyžíc – polohrubá múka
4 lyžice – kr. cukor
2 lyžice – med
2 lyžice – kakao
2 bal. – vanilkový cukor
1 bal. – prášok do pečiva
6 lyžíc – teplá voda

Náplň:

1 l – mlieko
100 g – kukuričný škrob
2 bal. – vanilkový cukor
250 g – práškový cukor
125 g – maslo

Stred:

200 g – čokoláda
100 ml – smotana na šľahanie

Postup:

1. Suroviny určené na cesto si rozdelíme na dve časti – pripravovať totiž budeme 2 piškótové cestá. Oddelíme bielka od žĺtkov a žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu, vanilkový cukor a med. Postupne pridáme aj múku, ktorá je vopred zmiešaná s práškom do pečiva a kakaom. Na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.

2. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom dáme piecť do rúry, ktorá je vopred vyhriata na 200°C. Pečieme zhruba 10 minút a upečené cesto necháme vychladnúť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3. Kukuričný škrob a vanilkový cukor vymiešame v 100 ml mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme a pridáme už spomínaných 100 ml mlieka s kukuričným škrobom. Varíme, až kým krém nezhustne a necháme vychladnúť.

4. Vymiešame si maslo a cukor do peny a pridáme hustú hmotu z bodu 3. Výslednú hmotu dôkladne vyšľaháme.

5. Zohrejeme smotanu a do teplej smotany primišame na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

6. Polovicu plnky natrieme na upečené cesto, navrstvíme čokoládu a necháme vychladnúť v chladničke. Po vychladnutí navrstvíme ďalšiu časť náplne (trochu si necháme na vrch) a zakryjeme druhým plátom cesta. Zvyšnú plnku natrieme na vrch cesta a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

7. Zákusok necháme vychladnúť v chladničke niekoľko hodín.

 

Dobrú chuť!