plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci mliečny a sušienkový koláč: Nevyžaduje pečenie, chutí famózne (RECEPT)!

Vyskúšajte tento vynikajúci recept na rýchly nepečený dezert podľa stránky napadovy.blog a už nikdy nebudete váhať, čo dobré si pripraviť ku kávičke.

Dezert chutí vynikajúco a jeho prípravu hravo zvládnete za pár minút.

Potrebujeme:

Asi 300 g kakaových sušienok

Asi 300 g maslových sušienok

750 ml mlieka

2  bal. vanilkový puding

1 žĺtok (môžete vynechať)

Cukor podľa chuti

200 g masla

2 lyžice práškového cukru

1 vanilkový struk (alebo vanilku)

Ďalej:

2-3 lyžice smotany na šľahanie

100 – 140 g tmavej čokolády

Postup:

Nalejte väčšinu mlieka do hrnca a preložte na plameň.

V zvyšnom mlieku rozmiešajte pudingový prášok, vanilku, žĺtok a cukor.

Keď mlieko zovrie, zložte ho z plameňa, vmiešajte pudingovú zmes a dobre rozmiešajte.

Preložte späť na plameň a uvarte hustý puding.

Prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.

Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom do peny.

Maslo po lyžičkách vmiešajte do vychladnutého pudingu.

Vyšľaháme jednotný krém.

Pripravte tácku, alebo formu a vyložte ju s potravinovou fóliou.

Na dno rozložíme vrstvu kakaových sušienok. Roztierajte polovicu získaného krému, zarovnajte.

Sušienky môžete krátko namočiť do mlieka.

Natrieme zvyšným krémom, zarovnáme.

Na vrch rozložíme kakaové sušienky.

Čokoládu zohrejeme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju so smotanou.

Nalejeme na sušienky a dáme na pár hodín do chladničky.

Môžeme podávať, prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes