plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci Milky Way puding do pohárov: Nezáleží, čí máte 5 alebo 55, tento dezert si zamiluje každý!

Výborný dezert pre malých aj veľkých maškrtníkov.

Výborný dezert pre malých aj veľkých maškrtníkov.

Potrebujeme:

500 ml mlieka

1 bal. čokoládového puding

150 g mliečnej čokolády

50 g masla

cukor podľa chuti

Biely krém:

2 tégliky kyslej smotany

150 g jemného tvarohu

1 bal. vanilkový cukor – príp. podľa chuti

Postup:

400 ml mlieka zmiešame s cca lyžicou cukru, rozlámeme do neho celú čokoládu a preložíme na plameň. Zahrievame a miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí.

Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok. Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.

Kým zmes vychladne, našľaháme si maslo, ktoré následne vmiešame do vyhladnutej pudingovej zmesi.

V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s tvarohom a vanilkovými cukrami – tak pripravíme svetlý krém. Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém.

Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém a naň tmavý  krém . Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes