plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci mätový sirup na dobré trávenie, proti kašľu a do letných limonád: Môžu ho aj cukrovkári!

Mätový sirup podľa nášho receptu. Pridávam aj verziu pre cukrovkárov, aby si mohli dopriať toto osvieženie aj oni. V lete s ľadom nádherne osvieži a inak je skvelým liekom pri prechladnutí, kašli, bronchitíde.

Mätový sirup podľa nášho receptu. Pridávam aj verziu pre cukrovkárov, aby si mohli dopriať toto osvieženie aj oni. V lete s ľadom nádherne osvieži a inak je skvelým liekom pri prechladnutí, kašli, bronchitíde.

Potrebujeme:

70 – 100 g mäty (na 1 l vody)

500 g kryštálového cukru

20 g kyseliny citrónovej

Verzia pre cukrárov:

Kryštálový cukor nahradíme 250 g fruktózy pre diabetikov

Postup:

Mätu aj s kvetmi vložíme do vhodnej nádoby, zalejeme prevarenou, teplou vodou v ktorej sme rozmiešali cukor s kyselinou citrónovou. Necháme lúhovať nie na priamom slnku a sem-tam premiešame.

Potom precedíme a buď skladujeme v chladničke, alebo môžeme sterilizovať a uchovať aj na celý rok. Stačí len 15 minút. Verzia pre cukrovkárov je iná len v tom, že cukor nahradíme fruktózou, inak je postup rovnaký.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes