Domáci marhuľový džem: Originálny recept z mamičkinho zošita!

Pripravte si tento originálny domáci marhuľový džem podľa receptu z youtube. Výborný do dezertov, aj na chlebík!

Potrebujeme:

1 kg marhúľ

600 g kryštálového cukru

citrónovú šťavu z 1/2 citróna

Na namočenie:

...

1 l vody

1 PL sódy bikarbóny

Postup:

1. Ako prvé dáme nožom dolu tenkú šupku.

2. Potom vložíme všetky marhule do hrnca so studenou vodou, v ktorej sme rozmiešali sódu bikarbónu.

3. Do tohto roztoku namočíme marhule na 2 hodiny.

4. Potom ich 4 minúty opláchneme v studenej vode.

5. Teraz odstránime kôstky pomocou paličky. Kôstky nevyhadzujte, budete ich ešte potrebovať.

6. Marhule zasypeme cukrom a necháme stáť 8 – 10 hodín.

7. Po uplynutí tejto doby dáme marhule variť na mierny oheň a pridáme aj kôstky.

8. Potom nalejeme citrónovú šťavu a penu priebežne odstraňujeme.

9. Varíme, kým nezhustne.

10. Nalejeme do sterilizovaných pohárov a dôkladne uzavrieme.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!