Metóda, ktorá sa používa už celé storočia.
Vďaka tomuto prírodnému prostriedku budú vaše rastliny prosperovať a budú chránené pred chorobami a plesňovými chorobami.
Riešenie, ktoré vám ponúkame, sa dá použiť nielen ako koreňové hnojivo, ale aj na postrek listov.
Čo robiť?
Zahrejte 4 litre vody na teplotu 38 stupňov Celzia (vyššie teploty môžu kvasinky zabiť), rozpustite v nej 15 lyžíc cukru a 15 g suchých droždia.
Veľmi dôležité:
Použitá nádoba by mala mať objem viac ako 4 litre, pretože počas fermentačného procesu sa objem kvapaliny zväčší najmenej dvakrát. Musíte to pri príprave vziať do úvahy.
Nechajte droždie pôsobiť 5-10 hodín a pravidelne tekutinu miešajte. Najlepšie je pripraviť si hnojivo ráno, aby ste ho mohli používať v záhrade až do večera.
Nakoniec do zmesi pridajte 6 litrov čistej odstátej vody a produkt je hotový.
Výslednou zmesou postriekajte listy rastliny alebo ich polejte v blízkosti koreňov.
Toto riešenie je skvelé na postrek zeleniny a tiež ako hnojivo pre muškáty, ale predovšetkým je vynikajúce na paradajky a uhorky.
Uhorky by sa mali hnojiť každých 10-12 dní a paradajky a iná zelenina a muškáty – raz za 15 dní.
Spravidla budete na každý krík potrebovať asi 1 liter (pred hnojením rastliny zalejte čistou vodou).
Toto hnojivo poskytuje viditeľný efekt po 5 – 6 dňoch po použití: listy získavajú intenzívnu zelenú farbu a zdravý vzhľad.
Samotná rastlina rastie rýchlejšie, skôr zarodí a prináša viac úrody počas celej sezóny.
Ako už bolo spomenuté skôr, najlepšie je nastriekať listy večer, krátko pred západom slnka, aby si rastlina zachovala všetky potrebné živiny a slnko listy spálilo.
Berte na vedomie tento jednoduchý trik a použite ho kedykoľvek. Výsledok vás ohromí!