Nalejte tento DOMÁCI liek na uhorky a paradajky – a nikdy nebudú choré!

2595

Metóda, ktorá sa používa už celé storočia.

Vďaka tomuto prírodnému prostriedku budú vaše rastliny prosperovať a budú chránené pred chorobami a plesňovými chorobami.

Riešenie, ktoré vám ponúkame, sa dá použiť nielen ako koreňové hnojivo, ale aj na postrek listov.

Čo robiť?

Zahrejte 4 litre vody na teplotu 38 stupňov Celzia (vyššie teploty môžu kvasinky zabiť), rozpustite v nej 15 lyžíc cukru a 15 g suchých droždia.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Veľmi dôležité:

Použitá nádoba by mala mať objem viac ako 4 litre, pretože počas fermentačného procesu sa objem kvapaliny zväčší najmenej dvakrát. Musíte to pri príprave vziať do úvahy.

Nechajte droždie pôsobiť 5-10 hodín a pravidelne tekutinu miešajte. Najlepšie je pripraviť si hnojivo ráno, aby ste ho mohli používať v záhrade až do večera.

Nakoniec do zmesi pridajte 6 litrov čistej odstátej vody a produkt je hotový.

Výslednou zmesou postriekajte listy rastliny alebo ich polejte v blízkosti koreňov.

Toto riešenie je skvelé na postrek zeleniny a tiež ako hnojivo pre muškáty, ale predovšetkým je vynikajúce na paradajky a uhorky.

Uhorky by sa mali hnojiť každých 10-12 dní a paradajky a iná zelenina a muškáty – raz za 15 dní.

Spravidla budete na každý krík potrebovať asi 1 liter (pred hnojením rastliny zalejte čistou vodou).

Toto hnojivo poskytuje viditeľný efekt po 5 – 6 dňoch po použití: listy získavajú intenzívnu zelenú farbu a zdravý vzhľad.

Samotná rastlina rastie rýchlejšie, skôr zarodí a prináša viac úrody počas celej sezóny.

Ako už bolo spomenuté skôr, najlepšie je nastriekať listy večer, krátko pred západom slnka, aby si rastlina zachovala všetky potrebné živiny a slnko listy spálilo.

Berte na vedomie tento jednoduchý trik a použite ho kedykoľvek. Výsledok vás ohromí!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár