Domáci kinder zákusok XXL: Najobľúbenejší dezert, za ktorým sa idú všetci zblázniť!

Tento slávnostný dezert na každú príležitosť podľa receptu z youtube milujú nielen deti, ale aj dospelí!

Potrebujeme:

5 vajec

30 g kakaa

25 g oleja

200 g cukru

...

1 ČL prášku do pečiva

90 g kukuričného škrobu

90 g hladkej múky

Na krém:

400 ml šľahačkovej smotany

200 g mascarpone

1 ČL vanilkovej esencie

50 g krupicového cukru

Na sirup:

200 ml mlieka

100 g cukru

Na polevu:

100 g tmavej čokolády

100 g mliečnej čokolády

30 g masla

250 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Ako prvé si pripravíme čokoládovú piškótu. Do misy si rozbijeme vajcia a vyšľaháme ich s cukrom do peny.

Potrvá to asi 7 – 8 minút. Pridáme 30 g nesladeného kakaového prášku, preosiaty škrob a preosiatu múku.

Vymiešame kompaktné cesto a nakoniec doňho ešte zapracujeme kypriaci prášok do pečiva a olej.

Plech s rozmerom 23 x 30 cm si vymastíme, vystelieme papierom na pečenie a nalejeme naň pripravené cesto.

Cesto rovnomerne rozlejeme a pečieme 20 minút v predhriatej rúre pri 180 °C.

Kým sa pečie piškóta, pripravíme si mliečny sirup.

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a privedieme do varu.

Potom necháme úplne vychladnúť.

Keď je piškóta upečená, vyklopíme si ju na mriežku, dáme dolu papier na pečenie a necháme takisto vychladnúť.

Do misky si dáme mascarpone, vyšľaháme a následne zašľaháme práškový cukor a vanilkovú esenciu.

Nakoniec prilejeme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme hustý krém.

Teraz si orežeme okraje piškóty, plát prerežeme na polovicu a spodný diel navlhčíme mliečnym sirupom.

Následne rovnomerne navrstvíme krém a rozotrieme dohladka.

Prikryjeme druhým plátom, jemne pritlačíme, okraje krému uhladíme a vrchný plát takisto potrieme mliečnym sirupom.

Pripravíme si polevu. Do hrnca nalejeme šľahačkovú smotanu, necháme ju zovrieť a zalejeme ňou nalámanú čokoládu.

Vymiešame metličkou dohladka, zapracujeme maslo a polejeme celý dezert.

Zvrchu môžeme ozdobiť, nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: