plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci KARAMELOVÝ krém, s ktorým sa nedá nič pokaziť: Lepší ako NUTELLA – nikto mu nedokáže odolať!

Myslím, že je len málo sladkostí, ktoré milujem viac ako karamel, ktorého chuť ma vracia do detstva.

Tento krém sa dá použiť ako plnka do sušienok, palaciniek – vlastne všetky sladkosti budú s ním božské.

 

 

Vynikajúci recept na domáci karamelový krém podľa portálu sobors.

 

Potrebujeme:

1 plechovku kondenzovaného mlieka

Postup:

 

 

Plechovku kondenzovaného mlieka vložíme do hrnca s horúcou vodou tak, aby ju úplne zakryla.

Varíme na miernom ohni 2-3 hodiny.

 

 

Doba varenia závisí aj od toho, aký tmavý krém chceme pripraviť.

Hrniec počas varenia neprikrývame, aby plechovka nevybuchla.

 

 

Ak sa voda vyparí, prilievame ju priebežne tak, aby vždy zakrývala plechovku.

Keď uplynie čas varenia, vyberieme plechovku.

A necháme ju úplne vychladnúť.

 

 

Potom plechovku otvoríme a môžeme servírovať.

Ak nemáte kondenzované mlieko z plechovky, vytlačte obsah tuby do žiaruvzdornej nádoby.

 

 

Dôkladne ju prekryte fóliou a vložte do hrnca s horúcou vodou.

Postup je rovnaký: varíme 2-3 hodiny, kým nedosiahneme požadovanú textúru a farbu.

 

 

Karamelové poháre

Tento karamelový krém je vynikajúci na sladké poháre s pišktami a ovocím.

Ja ho zvyknem ešte dozdobiť nesladenou šľahačkou.

 

 

Krém je sladučký, ale naozaj veľmi chutný.

Potrebujeme:

1 karamelové salko

1 karamelový puding (250-300 ml mlieka)

1 a 1/2 masla (mám na mysli veľkú kocku masla)

Postup:

 

 

Karamelové salko vyšľaháme s vyhladnutým pudingom.

Nakoniec našľaháme zmäknuté maslo.

A po lyžičkách všľaháme do pudingového salka.

 

 

Dobre premiešame, aby vznikol jednotný krém.

Puding môže byť aj vanilkový.

Krém je výborný na sladké poháre, ale aj na plnenie zákuskov či drobného pečiva.

Karamelový krém s tvarohom

Potrebujeme:

uvarené salko (ja si viem uvariť deň vopred, prípadne môžete skúsiť kupované karamelové salko)

1 maslo (250 g)

1 nízkotučný tvaroh vo vaničke

Postup:

Vyšľaháme si zmäknuté maslo a pridáme vychladené karamelizované salko – spolu prešľaháme a postupne prišľaháme aj tvaroh.

Necháme vychladiť a môžeme používať podľa potreby.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes