plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý, lahodný a chutný recept na domáci jablkový koláč: Na tomto fičím celú jeseň!

Vynikajúci recept na jablkový koláč s vynikajúcim cestom a jednoduchou prípravou. Celá kuchyňa rozvonaiva po škorici a jablkách.

Vynikajúci recept na jablkový koláč s vynikajúcim cestom a jednoduchou prípravou. Celá kuchyňa rozvoniava po škorici a jablkách.

Potrebujeme:

1 vajce

300 g hladkej múky

80 g práškového cukru

160 g masla alebo margarínu

10 g prášku do pečiva

1 štipku soli

6 lyžíc mlieka

Na náplň:

1,2 kg jabĺk

150 g cukru

Škorica podľa chuti

1 vajce na vymastenie plechu

Postup:

Na cesto vložte všetky potrebné prísady do misy a vypracujte homogénne cesto.

Ak je to potrebné, môžeme pridať ešte trochu mlieka alebo múky – podľa konzistencie cesta.

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, zakryjeme utierkou a odložíme na 30 minút odležať.

Neskôr rozvaľkáme na 2 pláty s rozmermi 36 x 24 cm.

Na náplň si očistíme jablká a nastrúhame. Dajte jablká na plameň spolu s cukrom a škoricou a priveďte do varu, kým sa šťava nezačne odparovať.

Plech s vyššími okrajmi vymastíme maslom a vysypeme múkou, potom do neho vložíme prvý plát na natrieme náplňou.

Do rovnomernej vrstvy dáme aj jablkovú plnku, nad ktorú položíme druhý plát, popicháme vidličkou na okrajoch zatlačíme prstami.

Vrch koláčika vymastíme 1 rozšľahaným vajcom a plech vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov celzia. Koláč pečieme, kým nebude povrhc pekne hnedý.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes