Domáci dezert za 10 minút, ktorý ma nikdy neomrzí jesť: Bez pečenia a želatíny!

Veľmi jemný dezert z piatich ingrediencií, ktorý si zamilujú dospelí aj deti.

U nás sa pomaly stáva rodinnou tradíciou, deti sú schopné ho konzumovať celý týždeň.

 

 

Neskutočne rýchly recept z youtube kanála Herzhaftes Essen na neodolateľný malinový dezert bez pečenia.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

80 g kryštálového cukru

30 g kukuričného škrobu

500 g mlieka

200 g mrazených malín

50 g kryštálového cukru

10 g kukuričného škrobu + 50 g studenej vody

Postup:

Do rajnice pridáme cukor, škrob.

 

 

Metličkou zamiešame.

Potom nalejeme mlieko.

Všetko spolu zamiešame.

 

 

Zmes za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Krém nalejeme do sklenenej formy, zarovnáme.

Vložíme na 20 minút do chladničky.

 

 

Do hrnca pridáme mrazené maliny, cukor.

Metličkou premiešame.

Do menšej misky so studenou vodou pridáme škrob.

 

 

Dôkladne vymiešame.

Nalejeme do malinovej zmesi.

 

 

Malinovú zmes premiešame.

Preložíme na sporák.

Varíme za stáleho miešania, kým nezhustne.

 

 

Zmes nalejeme na krém vo forme, rovnomerne zarovnáme.

Vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme lahodný krém servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay