Vyskúšajte skvelý domáci recept lepší ako originál. Výsledok si zamilujú nielen vaše ratolesti, ale určite si na ňom pochutnáte aj vy.
Potrebujeme:
500 ml smotany na šľahanie
1 lyžicu medu
1 lyžicu vanilkového cukru
1 bal. želatíny v prášku
Náplň:
200 ml smotany na šľahanie
200 g kryštálového cukru
2 lyžice vody
200 g masla
Štipku soli
Poleva:
200 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády
50 g masla
Niekoľko kvapiek rastlinného oleja
Na posypanie:
4 lyžice mletých lieskovcov
2 lyžice mletých mandlí
4 lyžice drvených kukuričných vločiek
Postup:
Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu s medom a vanilkovým cukrom. Želatínu necháme napučať vo vode a potom zahrievaním rozpustíme (nevaríme).
Želatínu necháme chvíľu vychladnúť a potom ju primiešame ku šľahačke. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme naň ½ krému. Pripravíme si druhý – rovnako veľký plech, ktorý tiež vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň druhú polovicu krému.
Oba plechy odložíme stuhnúť do chladničky.
Pripravíme si karamelovú náplň. Na panvici rozpustíme cukor, pridáme smotanu a miešame, kým sa hmoty nespoja – pri miešaní dajte pozor, zmes bude prskať. Nakoniec primiešame maslo, soľ a vodu – dôkladne premiešame.
Na jeden plát vychladnutého krému navrstvíme karamel a prikryjeme druhým plátom krému, potom nakrájame jednotlivé tyčinky.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu aj horkú čokoládu s maslom a niekoľkými kvapkami oleja. Čokoládovú polevu nanesieme na povrch tyčiniek. Nakoniec posypeme zmesou mletých orechov a kukuričných vločiek.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika