Domáci dezert Kinder Maxi King

Vyskúšajte skvelý domáci recept lepší ako originál. Výsledok si zamilujú nielen vaše ratolesti, ale určite si na ňom pochutnáte aj vy.

Vyskúšajte skvelý domáci recept lepší ako originál. Výsledok si zamilujú nielen vaše ratolesti, ale určite si na ňom pochutnáte aj vy.

Potrebujeme:

500 ml smotany na šľahanie

1 lyžicu medu

1 lyžicu vanilkového cukru

1 bal. želatíny v prášku

Náplň:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 ml smotany na šľahanie

200 g kryštálového cukru

2 lyžice vody

200 g masla

Štipku soli

Poleva:

200 g mliečnej čokolády

100 g horkej čokolády

50 g masla

Niekoľko kvapiek rastlinného oleja

Na posypanie:

4 lyžice mletých lieskovcov

2 lyžice mletých mandlí

4 lyžice drvených kukuričných vločiek

Postup:

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu s medom a vanilkovým cukrom. Želatínu necháme napučať vo vode a potom zahrievaním rozpustíme (nevaríme).

Želatínu necháme chvíľu vychladnúť a potom ju primiešame ku šľahačke. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme naň ½ krému. Pripravíme si druhý – rovnako veľký plech, ktorý tiež vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň druhú polovicu krému.

Oba plechy odložíme stuhnúť do chladničky.

Pripravíme si karamelovú náplň. Na panvici rozpustíme cukor, pridáme smotanu a miešame, kým sa hmoty nespoja – pri miešaní dajte pozor, zmes bude prskať. Nakoniec primiešame maslo, soľ a vodu – dôkladne premiešame.

Na jeden plát vychladnutého krému navrstvíme karamel a prikryjeme druhým plátom krému, potom nakrájame jednotlivé tyčinky.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu aj horkú čokoládu s maslom a niekoľkými kvapkami oleja. Čokoládovú polevu nanesieme na povrch tyčiniek. Nakoniec posypeme zmesou mletých orechov a kukuričných vločiek.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika