Domáci čokoládový krém

Čokoládové dezerty patria k tým najlepším. Tento vynikajúci recept spája to najlepšie z lahodnej čokolády a krémovej smotany. Urobte si radosť famóznym čokoládovým dezertom, ako z tej najlepšej belgickej cukrárne.

Potrebujeme:

140 g horkej čokolády minimálne 60%

400 ml 33% smotany na šľahanie

1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpleli (voda však nesiem vrieť!).

Keď je čokoláda rozpustená, vmiešame do nej smotanu na šľahanie a vanilkový extrakt. Dôkladne všetky ingrediencie premiešame .

...

Hmotu naleje do menších misiek alebo dezertných pohárov a vložíme do chladničky.

Stuhnutý krém podávame so šľahačkou, jahodami a hoblinkami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

foto: reprofoto mybakingaddiction