Skvelý domáci dvojfarebný dezert s príchuťou vanilky a čokolády. S rýchlou prípravou a úžasnou maslovou arómou.
Potrebujeme:
100 g kryštálového cukru
3 lyžice hladkej múky
3-5 lyžíc kakaa
2 šálky mlieka
1 lyžicu masla
2 lyžičky vanilkového cukru
Postup:
V mlieku rozmiešame múku a cukor. Zmes preložíme na plameň a pridáme maslo. Varíme, kým zmes nezačne hustnúť.
Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme vanilkový cukor a do druhej kakao. Obe zmesi opäť preložíme na plameň a varíme, kým nezískame hustú pudingovú konzistenciu.
Zmes striedavo vrstvíme do dezertných pohárov. Hotový puding vložíme na cca 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
Ozdobíme čokoládou, piškótami alebo čerstvým ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk