plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy mám tento recept, chlieb už nekupujem: Pripraviť cesto trvá len 5 minút, necháte kysnúť a upečiete – HOTOVO!

Vyskúšajte tento vynikajúci chlebík podľa receptu z youtube.

Je to práca na 5 minút a chutí ako z pekárne!

 

 

Potrebujeme:

400 ml teplej vody

2 PL kryštálového cukru

1 PL sušeného droždia

4 PL rastlinného oleja

700 g chlebovej alebo hladkej múky

2 ČL soli

Postup:

Do misy si nalejeme teplú vodu, ktorú metličkou vymiešame s cukrom.

Pridáme aj droždie a rastlinný olej.

Následne nasypeme múku a zapracujeme.

 

 

Nezabudneme dochutiť soľou. 

 

 

Vymiesime cesto, ktoré preložíme na pracovnú dosku.

Prekrojíme ho na 2 časti.

Zoberieme si jednu časť a roztlačíme na placku. 

 

 

Potom cesto preložíme smerom do stredu z jednej strany, aj z druhej strany.

Následne zrolujeme a vytvarujeme bochník. 

 

 

Tento postup zopakujeme ešte 2 až 3-krát.

Potom bochník položíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

 

 

Necháme podkysnúť 15 – 30 minút. 

Pred pečením ho potrieme vodou, posypeme múkou.

 

 

Navrchu urobíme jeden hlbší pozdĺžny rez. 

 

 

 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 25 minút. 

Keď chlieb zhnedne, jemne ho pokropíme vodou. 

 

 

Hotovo.

Voňavý domáci chlebík je hotový. 

Prajeme dobrú chuť!

 

VIDEOPOSTUP

 

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes