Domáci chlieb už nie je žiadny problém a podľa tohto receptu ho máte na stole už o 2 hodiny!

Rýchly recept na domáci chlieb bez pekárničky podľa receptu z youtube. Na cesto nemusíte čakať do druhého dňa a už o 2 hodiny máte chlieb na stole! Má voňavú kôrku a striedku ako vatička

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

350 ml vody

5 g sušeného droždia

7 g soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL cukru

Postup:

Do misy si dáme preosiatu múku, nasypeme sušené droždie a všetko dobre premiešame. Pridáme soľ, cukor a opäť premiešame. Zalejeme vodou izbovej teploty a vypracujeme kompaktné cesto.

Pracovnú dosku si poprášime múkou a preložíme na ňu cesto.

Miesime ho asi 7 – 10 minút, kým neprestane byť lepivé. Vytvarujeme z neho guľu, odložíme ju do vymastenej misy a trochu ho tiež zvrchu potrieme.

Potom cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme ho na 30 minút na teplé miesto. Medzitým si pripravíme jenskú misu aj s vekom.

To si vystelieme papierom na pečenie. Pracovnú dosku si posypeme múkou a preložíme na ňu vykysnuté cesto.

Vytvarujeme obdĺžnikový bochník a uložíme ho na veko pokryté papierom na pečenie.

Vrch jemne pomúčime, prikryjeme ho bavlnenou utierkou a necháme kysnúť ešte 30 minút.

Rúru si predhrejeme na 220 °C, vložíme do nej spodok jenskej misy (vo veku nám stále ešte kysne bochník) a keď nám bochník nakysne, preložíme ho opatrne do rozhorúčenej jenskej misy.

Ostrým nožom alebo žiletkou narežeme navrchu chleba jednu drážku. Prikryjeme vekom a vložíme do rúry na 30 minút.

Potom odstránime veko a dopečieme chlieb ešte 10 minút odokrytý.

Hotovo. Chlebík môžete vybrať z rúry, nechajte ho asi 15 minút vychladnúť a nakrájajte.

Prajeme dobrú chuť!

Vidoe návod