plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavý a svieži domáci chlieb upečený na panvici: Výnimočný recept, o ktorý sa budete musieť podeliť aj so susedmi!

Pripravte si svieži, mäkký a voňavý domáci chlieb jednoducho a rýchlo s minimálnym počtom surovín.

Ponúknite tento chlieb svojim najbližším na raňajky a stavte sa, že po inom už nebudú prahnúť.

 

 

Voňavý chlieb s chrumkavou kôrkou podľa receptu z portálu souspark.

Potrebujeme:

250 ml teplej vody

1 lyžičku soli

1 PL cukru

1 balenie sušeného droždia

1,5 PL rastlinného oleja

350 g múky

Postup:

Do teplej vody pridáme droždie, cukor a miešame, kým sa cukor neroztopí.

Potom pridáme soľ, rastlinný olej a po častiach za miešania preosiatu múku.

 

 

Vymiesime cesto, ktorého štruktúra bude veľmi hustá, lepkavá a ťahajúca sa.

Cesto prekryjeme utierkou.

Necháme odstáť 40 minút na teplom mieste.

 

 

Stôl posypeme múkou, roztiahneme a vymiesime cesto.

Mali by sme získať nadýchanú a vzdušnú hmotu.

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých kúskov.

Rozvaľkáme na pampúšiky, vložíme na panvicu.

Prikryjeme a necháme 15 minút odstáť.

 

 

Cesto smažíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 15 minút.

Pomocou misky potretej rastlinným olejom.

Otočíme chlieb na druhú stranu a pečieme 15 minút.

 

 

Chlieb položíme na misku.

Prekryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

Nadýchaný a veľmi chutný chlieb môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes