Pripravte si svieži, mäkký a voňavý domáci chlieb jednoducho a rýchlo s minimálnym počtom surovín.
Ponúknite tento chlieb svojim najbližším na raňajky a stavte sa, že po inom už nebudú prahnúť.
Voňavý chlieb s chrumkavou kôrkou podľa receptu z portálu souspark.
Potrebujeme:
250 ml teplej vody
1 lyžičku soli
1 PL cukru
1 balenie sušeného droždia
1,5 PL rastlinného oleja
350 g múky
Postup:
Do teplej vody pridáme droždie, cukor a miešame, kým sa cukor neroztopí.
Potom pridáme soľ, rastlinný olej a po častiach za miešania preosiatu múku.
Vymiesime cesto, ktorého štruktúra bude veľmi hustá, lepkavá a ťahajúca sa.
Cesto prekryjeme utierkou.
Necháme odstáť 40 minút na teplom mieste.
Stôl posypeme múkou, roztiahneme a vymiesime cesto.
Mali by sme získať nadýchanú a vzdušnú hmotu.
Cesto rozdelíme na 8 rovnakých kúskov.
Rozvaľkáme na pampúšiky, vložíme na panvicu.
Prikryjeme a necháme 15 minút odstáť.
Cesto smažíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 15 minút.
Pomocou misky potretej rastlinným olejom.
Otočíme chlieb na druhú stranu a pečieme 15 minút.
Chlieb položíme na misku.
Prekryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
Nadýchaný a veľmi chutný chlieb môžeme servírovať.
Dobrú chuť!