Chlieb z obchodu vždy rýchlo stvrdol, u tohoto nehrozí: Domáci chlebík zo syra cottage – polovica zmizla, kým bol teplý!

Výborný chlebík, jemný a voňavučký. U nás má vždy ohromný úspech.

Potrebujeme:

150 g syra cottage ( (doplníme na váhe vodou tak, aby bola výsledná hmotnosť 350 g)

2 lyžice oleja

1 lyžička cukru krupica

2 lyžičky soli

1 lyžička rasce (kmínu)

...

150 g chlebovej múky

350 g polohrubej múky

1 bal. sušeného droždia

Postup:

syr premiešame s vodou, vlejeme do pekárne, pridáme olej, soľ, rascu, zasypeme múkou, hore lyžičku cukru a droždia. Zapneme na program CESTO a necháme vypracovať a vykysnúť. Ak nemáme pekáreň, tak cesto spracujeme klasickým spôsobom a necháme vykysnúť.

Potom premiestnime na plech s papierom na pečenie, necháme ešte cca 20 minút podkysnúť, potrieme slanou vodou a pečieme na 150 ° C dozlatista. Priebežne potierame slanou vodou.