Výborný chlebík, jemný a voňavučký. U nás má vždy ohromný úspech.
Potrebujeme:
150 g syra cottage ( (doplníme na váhe vodou tak, aby bola výsledná hmotnosť 350 g)
2 lyžice oleja
1 lyžička cukru krupica
2 lyžičky soli
1 lyžička rasce (kmínu)
150 g chlebovej múky
350 g polohrubej múky
1 bal. sušeného droždia
Postup:
syr premiešame s vodou, vlejeme do pekárne, pridáme olej, soľ, rascu, zasypeme múkou, hore lyžičku cukru a droždia. Zapneme na program CESTO a necháme vypracovať a vykysnúť. Ak nemáme pekáreň, tak cesto spracujeme klasickým spôsobom a necháme vykysnúť.
Potom premiestnime na plech s papierom na pečenie, necháme ešte cca 20 minút podkysnúť, potrieme slanou vodou a pečieme na 150 ° C dozlatista. Priebežne potierame slanou vodou.