Čerstvý, chrumkavý domáci chlebík bez droždia: Jednoduchý RECEPT zo sódy bikarbóny, ktorý ani nemusí kysnúť!

Fantastický domáci chlebík, ktorý nepotrebuje droždie a ani kysnutie. Prvýkrát som ho vyskúšala, keď som počas prvej vlny pandémie nemala doma droždie.

Vynikajúci recept zo stránky napadovy.blog. Chlebík je chrumkavý a mäkučký vo vnútri. Určite sa oplatí zapísať si tento recept.

Potrebujeme:

0,5 kg hladkej múky,

1 čajová lyžička soli,

1 čajová lyžička cukru,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 čajová lyžička sódy bikarbóny,

2 prírodné jogurty,

2 dl vody

Postup:

Príprava je skutočne až abnormálne jednoduchá a rýchla, najdlhšie trvá, kým sa upečie. Na pečenie si nachystajte jánsku misu, alebo hrniec s pokrievkou. 

Začala som tak, že som primiešala 0,5 kg múky, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku sódy bikarbóny.

Pridala som 2 prírodné jogurty a 2 dl vody.

Dostanete lepkavé cesto, ale nebojte sa toho.

Potom som piekla v rúre predhriatej na 180 stupňov asi  40-50 minút.

40 minút bol chlebík prikrytý a až na posledných 10 minút som piekla bez neho.

Rúra bola nastavená na pečenie zdola.

Do misy som vložila aj papier na pečenie.

Výsledok a vynikajúci chlebík. Ak sa vám nebude chcieť ísť na pečivo do obchodu, vrelo ho odporúčam.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)