plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci chlebík ako dych – je úplne bez práce: Len zamiešať a dať na pekáč, lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Fantastický recept na úplne jednoduchý domáci chlebík bez miesenia. Večer zamiešate a ráno len dáte na pekáč a šup do rúry. Výborný recept.

Potrebujeme:

3 hrnčeky (1 hrnček -2.5 dcl) múka hladká (1 hrnček môžete zameniť za grahamovú alebo špaldovú múku)

1 lyžica oleja

1.5 hrnček vlažnej vody

1 lyžička sušeného droždia

1 lyžička semienok podľa chuti

1 lyžička rasce

1 lyžička soli

Postup:

Do misky dáme múku, sušené droždie, semiačka, rascu, soľ, olej a vlažnú vodu. Vymiešame riedke cesto, ktoré prikryjeme a dáme na noc kysnúť (8-12 hodín). Najlepšie je, ak si cesto urobíte večer a ráno chlieb upečiete, alebo ráno zamiešate cesto, cez deň vykysne a poobede upečiete chlebík.

Keď je cesto vykysnuté, vymažeme pekáč olejom, dáme do neho cesto, posypeme semienkami a prikryté pečieme na 230 stupňoch pol hodiny. Nádoba môže byť akákoľvek, hlavne nech má vrchnák a môže ísť do rúry. Potom odokryjeme a pečieme ešte 15 minút, aby mal chlebík chrumkavú kôrku. Necháme vychladnúť a krájame. Chlebík je naozaj výborný, ak ho necháte v rúre trochu dlhšie, bude mať hnedšiu kôrku, je na vás, ako máte chlebík radšej.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes