plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý a chutný RECEPT na domáci chlieb, ktorý by mala mať každá gazdinka: Veľmi rýchla príprava!

Ponúkame vám jednoduchý recept na domáci chlieb. Je veľmi ľahký na prípravu a výsledok je mimoriadne chutný! A aká je úžasná vôňa v kuchyni počas pečenia! Z uvedeného počtu prísad získate1 bochník chleba s hmotnosťou asi 600 gramov.

Ponúkame vám jednoduchý recept na domáci chlieb. Je veľmi ľahký na prípravu a výsledok je mimoriadne chutný! A aká je úžasná vôňa v kuchyni počas pečenia! Z uvedeného počtu prísad získate1 bochník chleba s hmotnosťou asi 600 gramov.

Potrebujeme:

Čerstvé mlieko 300 ml;

Suché droždie 7 g alebo 30 g čerstvé droždie;

Kryštálový cukor 2 lyžičky;

Rastlinný olej 3 lyžice. l;

Kamenná soľ 1 lyžička;

Pšeničná múka chlebová 400-450 g

Postup:

Mlieko zohrejte, malo by byť teplé, ale nie horúce.

Pridajte droždie, cukor, 100 gramov preosiatej múky a premiešajte.

Prikryjeme uterákom a dáme na 20 minút na teplé miesto, aby cesto vykyslo.

Ďalej pridáme rastlinný olej, soľ, zvyšnú múku a vypracujeme cesto.

Zakryte uterákom, odložte na 30 minút na teplé miesto na kysnutie.

Forma, veľkosť 23×14, výška 5 cm, mierne vymastíme olejom, cesto navrstvíme do formy a necháme podkysnúť.

Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút.

Hotový chlieb nechajte vychladnúť a až potom krájajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes