plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle a chrumkavé domáce žemle za 30 minút: Pekársky TRIK vďaka ktorému nemusíte čakať, kým vykysne cesto!

Nemáte doma chlebík? Žiaden problém, tieto žemle pripravíte za neuveriteľných 15 minút.

A prečo pekársky?

 

 

 

 

Preto, že sú z neho dokonale nadýchané žemle bez čakania a chutia božsky.

Tento trik sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

1 kocku droždia

1 lyžicu medu

600 ml vody

1 lyžicu soli

1 kg hladkej múky

 

 

 

 

Postup:

Vyskúšajte tento jednoduchý pekársky trik na urýchlenie kysnutia cesta.

 

 

Spočíva v tom, že droždie sa nenechajú klasicky vyjsť v kvásku, ale rozmiešajú sa s medom.

Ako prvé teda kvasnice rozmiešame s medom tak, aby sa celkom rozpustili v mede.

 

 

 

 

Pridáme vodu, soľ a za stáleho miešania ručným šľahačom postupne aj múku.

Vypracujeme jednotné cesto.

 

 

Cesto hneď rozdelíme na menšie bochníčky.

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

 

 

Vložíme do studenej (vypnutej) rúry!

Zapneme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút.

Môžete posypať ľubovoľnými koreninami alebo semienkami.

Prípadne môžete nechať len samotné.

 

 

 

Žemle skladujeme ako klasické pečivo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes