Rýchle a chrumkavé domáce žemle za 30 minút: Pekársky TRIK vďaka ktorému nemusíte čakať, kým vykysne cesto!

Nemáte doma chlebík? Žiaden problém, tieto žemle pripravíte za neuveriteľných 15 minút. A prečo pekársky?

 

 

Preto, že sú z neho dokonale nadýchané žemle bez čakania a chutia božsky.

Tento trik sme pre vás našli na youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kocku droždia

1 lyžicu medu

600 ml vody

1 lyžicu soli

1 kg hladkej múky

 

 

Postup:

Vyskúšajte tento jednoduchý pekárksy trik na urýchlenie kysnutia cesta.

Spočíva v tom, že droždie sa nenechajú klasicky vyjsť v kvásku, ale rozmiešajú sa s medom.

Ako prvé teda kvasnice rozmiešame s medom tak, aby sa celkom rozpustili v mede.

 

 

Pridáme vodu, soľ a za stáleho miešania ručným šľahačom postupne aj múku.

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré hneď rozdelíme na menšie bochníčky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Vložíme do studenej (vypnutej) rúry, zapneme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút.

Môžete posypať ľubovoľnými koreninami alebo semienkami.

Prípadne môžete nechať len samotné.

 

 

Žemle skladujeme ako klasické pečivo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay