Nemáte doma chlebík? Žiaden problém, tieto žemle pripravíte za neuveriteľných 15 minút. A prečo pekársky?
Preto, že sú z neho dokonale nadýchané žemle bez čakania a chutia božsky.
Tento trik sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
1 kocku droždia
1 lyžicu medu
600 ml vody
1 lyžicu soli
1 kg hladkej múky
Postup:
Vyskúšajte tento jednoduchý pekárksy trik na urýchlenie kysnutia cesta.
Spočíva v tom, že droždie sa nenechajú klasicky vyjsť v kvásku, ale rozmiešajú sa s medom.
Ako prvé teda kvasnice rozmiešame s medom tak, aby sa celkom rozpustili v mede.
Pridáme vodu, soľ a za stáleho miešania ručným šľahačom postupne aj múku.
Vypracujeme jednotné cesto, ktoré hneď rozdelíme na menšie bochníčky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vložíme do studenej (vypnutej) rúry, zapneme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút.
Môžete posypať ľubovoľnými koreninami alebo semienkami.
Prípadne môžete nechať len samotné.
Žemle skladujeme ako klasické pečivo.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: