plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z tvarohu, 2 vajec a 3 lyžíc múky som upiekla najchutnejšie DOMÁCE ŽEMLE: Žiadne droždie a môžete ich aj na diéte!

Vynikajúca náhrada za klasické pečivo – je neporovnateľne ľahšie a pripravíte ho bez droždia podľa receptu z youtube. Vynikajúce aj na diéte.

Potrebujeme:

Tvaroh 5% tuku – 350 gr

Pšeničná múka – 2 lyžice

Ryžová múka – 1 polievková lyžica

Vajcia – 2 ks

Syr – 150-170 g

Podľa chuti osolíme a okoreníme

Prášok do pečiva – 1 lyžička

Na potretie:

Žĺtok – 1 ks. + 1 polievková lyžica. mlieko

Sezam – podľa chuti

Na plnenie (môžete zvoliť nátierku podľa chuti):

maslo – 100 gr.

kôpor

soľ a korenie

kyslá smotana 1 polievková lyžica

Losos alebo šunka

Postup:

Použijeme hrudkovitý tvaroh, ktorý musí byť čo najsuchší.

K tvarohu pridáme vajce, bylinky a rozmixujeme.

Pridáme nastrúhaný syr a opäť premiešame.

V miske zmiešame všetky suché prísady – obe múky, soľ aj prášok do pečiva.

Zmiešame s tvarohovou zmesou.

Formujeme v rukách guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme vajíčkom zmiešným s lyžicou mlieka a posypeme sezamom.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov dozlastista.

Na nátierku si pripravíme všetky prísady, ktoré jednoducho tiež rozmixujeme (okrem ryby).

Žemle rozkrojíme, naplníme a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

https://youtu.be/8THwDQTYAEo?t=414

Najlepšie recepty na dnes