Vynikajúca náhrada za klasické pečivo – je neporovnateľne ľahšie a pripravíte ho bez droždia podľa receptu z youtube. Vynikajúce aj na diéte.
Potrebujeme:
Tvaroh 5% tuku – 350 gr
Pšeničná múka – 2 lyžice
Ryžová múka – 1 polievková lyžica
Vajcia – 2 ks
Syr – 150-170 g
Podľa chuti osolíme a okoreníme
Prášok do pečiva – 1 lyžička
Na potretie:
Žĺtok – 1 ks. + 1 polievková lyžica. mlieko
Sezam – podľa chuti
Na plnenie (môžete zvoliť nátierku podľa chuti):
maslo – 100 gr.
kôpor
soľ a korenie
kyslá smotana 1 polievková lyžica
Losos alebo šunka
Postup:
Použijeme hrudkovitý tvaroh, ktorý musí byť čo najsuchší.
K tvarohu pridáme vajce, bylinky a rozmixujeme.
Pridáme nastrúhaný syr a opäť premiešame.
V miske zmiešame všetky suché prísady – obe múky, soľ aj prášok do pečiva.
Zmiešame s tvarohovou zmesou.
Formujeme v rukách guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme vajíčkom zmiešným s lyžicou mlieka a posypeme sezamom.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov dozlastista.
Na nátierku si pripravíme všetky prísady, ktoré jednoducho tiež rozmixujeme (okrem ryby).
Žemle rozkrojíme, naplníme a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
https://youtu.be/8THwDQTYAEo?t=414