Vynikajúci recept na rýchle a jednoduché domáce venčeky, ktoré zvládne skutočne každý. Stačí sledovať jednoduchý návod z youtube a máte fantastický dezert!
Potrebujeme:
Na cesto:
Múka hladká – 150 g
Voda – 350 ml
Maslo – 150 g
Vajcia – 3 ks
Soľ – 1/4 lyžičky
Krém:
Smotana na šľahanie od 33% – 200 ml
Tvaroh 170 g
Práškový cukor 50-100 g
Postup:
Do vody dáme maslo, preložíme na plameň a necháme rozpustiť.
Pridáme múku a za stáleho miešania vypracujeme jednotné cesto.
Cesto preložíme do misky a odložíme bokom.
V miske rozmiešame vajíčka so štipkou soli.
Ešte teplé cesto začneme šľahať a postupne, po malých častiach pridávame vajíčka.
Vyšľaháme, kým nezískame krémovú konzistenciu.
Cesto navrstvíme do zdobiaceho vrecka a navrstvíme do tvaru venčeka na plech vystlaný papierom.
Rúru nastavíme na teplotu 250 stupňov a pečieme 10 minút (treba sledovať).
Potom venčeky vyberieme a pripravíme si krém.
Na krém stačí vyšľahať smotanu s tvarohom a cukrom.
Venčeky rozkrojíme, naplníme a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)