plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce rožky z kyslej smotany: Mäkké, jemné a neskutočne chutné (RECEPT)!

Vynikajúce domáce sladké plnené rožteky, aké ste ešte nejedli.

U nás ich pečiem na tony, keďže ich deti neskutočne milujú.

 

 

Jednoduchý recept z portálu iladies na jemné a voňavé vanilkové rožky.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 g masla

200 g kyslej smotany

1/2 ČL prášku do pečiva

1 žĺtok

Na plnku:

3/4 šálky hladkej múky

25 g masla

1/2 pohára kryštálového cukru

vanilkový cukor

1/2 ČL škorice

Na posyp:

2 šálky práškového cukru

vanilkový cukor

Postup:

Múku na cesto preosejeme do misky.

Pridáme nastrúhané maslo a ručne miesime, kým nezískame drobivé cesto.

 

 

Pridáme smotanu, prášok do pečiva, žĺtok, premiešame lyžicou a potom začneme miesiť ručne.

Potrebujeme získať homogénne a hladké cesto.

 

 

Cesto zabalíme do fólie a vložíme ho aspoň na 4 hodiny do chladničky.

Pripravíme si plnku: v miske zmiešame múku, rozpustené maslo, cukor, vanilkový cukor a škoricu.

 

 

Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme ho na 6 rovnakých častí, z ktorých formujeme guľky.

Guľky dáme na tanier a prekryjeme, aby nevyschli.

 

 

Vezmeme prvý guľku cesta, rozvaľkáme ju na pomúčenom stole.

Cesto nakrájame na trojuholníky a na každý dáme jednu lyžičku plnky.

 

 

Rožky zvinieme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 minút pri teplote 160-170°C.

 

 

Keď rožky vychladnú, namočíme ich v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes