Domáce tortilly jemné ako pavučinka!

Môj obľúbený recept na domáce tortilly, ktoré sú neskutočne jemné a vláčne. Tajomstvo spočíva v použití bravčovej masti, ktorá okrem skvelej chuti spôsobí, že cesto je vláčnejšie a jemnejšie.

Môj obľúbený recept na domáce tortilly, ktoré sú neskutočne jemné a vláčne. Tajomstvo spočíva v použití bravčovej masti, ktorá okrem skvelej chuti spôsobí, že cesto je vláčnejšie a jemnejšie.

Potrebujeme:

2 šálky hladkej múky

50 g bravčovej masti

½ šálky vlažnej vody

½ lyžičky soli

Postup:

Všetky prísady spojíme v miske a rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

...

Cesto rozdelíme na 10-12 častí a každú rozvaľkáme na zľahka pomúčenej doske do tvaru kruhu.

Na pečenie tortíll je najlepšie používať panvicu s hrubším dnom. Panvica tiež musí byť dobre zohriata. Placky pečenie na suchej panvici z každej strany približne 10 sekúnd.

Podávame plnené, alebo chutnú prílohu k domácim omáčkam.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)