Domáce TIRAMISU bez vajec – Rýchly a jednoduchý recept: Nekupujte nanukovú tortu, toto je najlepší dezert na leto!

Tento recept na Tiramisu robím celé leto.

 

 

Je bez vajec, veľmi rýchly a veľmi, veľmi chutný.

Pred podávanám ho dávam na pár minút do mrazničky, je tak ešte osviežujúcejšie a chutnejšie – hlavne počas horúčav.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 bal. dlhé piškóty – 200 g

500 g Mascarpone

300 ml silná instatná káva

60 g práškový cukor

100 ml mandľový likér (napr. Amaretto)

100 ml vaječný likér

250 ml šľahačková smotana 33%

Na posypanie:

kakao

Ďalej:

hranatá misa

Postup:

Pripravíme si formu do ktorej nám vojde na plochu jeden balík piškót. Ak nemáte, urobte jednoducho len viac poschodí.

 

 

Uvaríme si silnú kávu a necháme vychladnúť.

Mascarpone si vymiešame s práškovým cukrom.

Postupne pridávame vaječný likér.

 

 

Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.

Do vychladnutej kávy vlejeme mandľový likér.

Nalejeme si ju do nejakej plytkej formy aby sa nám piškóty rovnomerne namáčali.

 

 

Piškóty v káve poobraciame tak aby sme ich ešte v tuhom stave vedeli preniesť do formy.

Vyložíme jedno poschodie.

Natrieme polovicu mascarpone krému.

 

 

Postup s piškótami zopakujeme natrieme drhú vrstvu krému.

Necháme v chladničke postáť min. 4-5 hodín.

 

 

Pred podávaním posypeme kakaom.

Narežeme mokrým nožom a podávame.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay