Domáce smotanové langoše

Tieto langoše sú u nás doma absolútnou jednotkou. Vďaka smotane je cesto vláčne, nadýchané, krásne mäkké a po vypražení úžasne chrumkavé. Napokon, vyskúšajte ich sami a uvidíte, že lepšie langoše ste ešte nejedli. :-)

Potrebujeme (na 4 porcie):

300 g hladkej múky

200 g kyslej smotany

Štipku soli

1 lyžičku cukru

1 kocku čerstvého droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 ml telej vody

Postup:

Do menšej misky vlejeme teplú vodu, pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Počkáme, kým vyjde kvások.

Do väčšej misky nasypeme múku so soľou a pridáme kvások. Nakoniec pridáme smotanu a vypracujeme cesto. Ak sa nám cesto zdá riedke, pridáme ďalšiu múku. Cesto by malo byť tuhé a lepivé – preto je najlepšie vymiešať ho vareškou.

Cesto je potrebné dôkladne vymiešať. Potom ho však už nenechávame kysnúť, ale môžeme okamžite dávkovať jednotlivé langoše, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji dozlatista.

Z hotových langošov jemne odstránime prebytočný olej pomocou papierovej utierky. Langoše potrieme pretlačeným cesnakom, smotanou a posypeme syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)