Keď príde návšteva nemusím nič variť, každý pýta len toto: Domáce sendvičové maslo na chlebíčky, za minútku hotové!

Sendviče a obložené chlebíčky sú výborné v situáciách, keď poruke nie je ani sporák ani kuchár. Môžu sa vziať na výlety a pikniky, ale ich skutočná hodnota spočíva v tom, že sa dajú pripraviť doslova za minútku.

Máme pre vás skvelý recept na domáce sendvičové maslo, ktoré je jednoduché na prípravu a veľmi, veľmi chutné. Pár minút a máte zásobu na celý rok.

Potrebujeme:

200 g masla

80 g kôpru

80 g petržlenovej vňate

150 g farebnej papriky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky dijonskej horčice

Soľ, zelená cibuľka a sušený cesnak podľa chuti

Postup:

Maslo dáme niekam na teplejšie miesto, aby zmäklo. Papriku očistíme a nakrájame na drobné kocky. Petržlen, cibuľu a kôpor nakrájame nadrobno a pridáme k zmäknutému maslu. Pridáme aj papriku a nakoniec aj horčicu, sušený cesnak soľ a korenie podľa chuti. Maslo uchovávame v sklenej uzatvárateľnej nádobe v chladničke. Maslo je výborné nielen na chlebíčky, ale aj na grilovačku, pečenie mäsa, rýb a napríklad aj do domácej omelety.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)