Domáce lekvárové rožteky – ako z časopisu: Cesto je také jemné, že aj na druhý deň chutia ako čerstvo upečené!

Mäkučké domáce rožteky plnené lekvárom. najlepší dezert na svete, perfektné aj na druhý deň.

Mäkučké domáce rožteky plnené lekvárom. najlepší dezert na svete, perfektné aj na druhý deň.

Potrebujeme:

60 dkg polohrubej múky

3 dkg droždia

Slivkový lekvár

1 vajce

20 dkg bravčovej maste

...

2 dl mlieka

1 lyžička cukru

Štipka soli

Na koniec:

1 vajce

Práškový cukor

Postup:

Teplé mlieko zmiešame s cukrom a rozdveným droždím. Počkáme 10-15 minút a keď vyjde kvások, pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto. Ak je cesto príliš riedke, môžete pridať múku alebo naopak mlieko. Cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút. Keď podrastie, rozdelíme ho na 6-8 kusov a každý kúsok rozvaľkáme alebo roztiahneme na tenší okrúhly plát. Každý narežeme na trojuholníky a ne širšiu časť navrstvíme lekvár. Zrolujeme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a v predhriatej rúre pečieme 15-20 minút. Keď sú rožky na povrchu červenskasté, vyberieme poprášime cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: femina