plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept mojej prababičky na domáce rezance spred 90 rokov: Lepšie ste ešte nejedli!

Ako pripraviť úžasné domáce rezance na vývar?

Samozrejme, osvedčené postupy sú najlepšie a dnes máme pre vás skutočný skvost – recept na cestoviny, ktoré pred vojnou vyrábala moja prababička.

 

 

Legendárny recept na najlepšie domáce rezance z portálu haps.

 

 

Potrebujeme:

menej ako 0,5 kg hladkej pšeničnej múky (my sme použili 400 g)

4 čerstvé vajcia

4 PL vody alebo mlieka

1 PL rastlinného oleja

štipku soli

Postup:

 

 

Do misky nasypeme múku.

Pridáme vodu, olej, soľ a vajcia.

 

 

Cesto začneme energicky miesiť (môže byť dosť tuhé).

Cesto miesime, kým nebude hladké a jednotné.

 

 

Z cesta vytvarujeme guľu.

Zabalíme do potravinárskej fólie alebo utierky.

Vložíme na pol hodiny do chladničky, aby vychladlo.

 

 

Cesto preložíme späť na pomúčenú dosku.

Rozdelíme ho na viacero častí.

 

 

Každú časť cesta rozvaľkáme na čo najtenší plát.

Potom ich rozdelíme na niekoľko pásov rovnakej šírky.

 

 

Plátky cesta preložíme na seba a odrežeme z nich tenké nite.

Nakrájané rezance rozvaľkáme tak, aby sa jednotlivé nite nezlepili.

 

 

Keď rezance jemne uschnú, vložíme ich do osolenej vriacej vody.

Domáce rezance varíme asi 3 minúty.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes