Tento recept z youtube si určite odložte.
Mne ho ukázala moja svokra a zachráni vás vždy, keď budete mať chuť na čerstvé pečivo a nemusíte hneď utekať do pekárne!
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
250 g jemnej krupice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL octu
2 PL sušeného droždia
75 ml rastlinného oleja
1 PL kryštálového cukru
1 ČL soli
teplú vodu
Postup:
Do misy si preosejeme múku aj krupicu.
Pridáme soľ, cukor, sušené droždie, ocot a olej.
Nakoniec nalejeme teplú vodu a vypracujeme kompaktné nelepivé cesto.
Potrieme ho trochou oleja a vložíme do igelitového vrecúška.
Vrecúško s cestom na konci zauzlíme.
Vložíme ho do hrnca s teplou vodou a prikryjeme pokrievkou.
Cesto vám začne kysnúť doslova pred očami a behom 10 minút je pripravené na ďalšie spracovanie.
Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyformujeme z neho približne rovnaké žemličky.
Tie následne rozvaľkáme na hrubšiu placku, stočíme a vyformujeme valce, ktoré navrchu narežeme ostrým nožom.
Prikryjeme igelitom a necháme pár minút podkysnúť.
Potrieme vodou a pečieme do zlatista v predhriatej rúre pri 190 °C.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: