Domáce pečivo, ktoré nekysne viac ako 10 minút: Vďaka tomuto unikátnemu spôsobu prípravy budete mať na stole vždy čerstvé pečivo!

Tento recept z youtube si určite odložte.

Mne ho ukázala moja svokra a zachráni vás vždy, keď budete mať chuť na čerstvé pečivo a nemusíte hneď utekať do pekárne!

 

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 g jemnej krupice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 PL octu

2 PL sušeného droždia

75 ml rastlinného oleja

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

teplú vodu

Postup:

Do misy si preosejeme múku aj krupicu.

Pridáme soľ, cukor, sušené droždie, ocot a olej.

 

 

Nakoniec nalejeme teplú vodu a vypracujeme kompaktné nelepivé cesto.

Potrieme ho trochou oleja a vložíme do igelitového vrecúška.

 

 

Vrecúško s cestom na konci zauzlíme.

Vložíme ho do hrnca s teplou vodou a prikryjeme pokrievkou.

Cesto vám začne kysnúť doslova pred očami a behom 10 minút je pripravené na ďalšie spracovanie.

 

 

Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyformujeme z neho približne rovnaké žemličky.

Tie následne rozvaľkáme na hrubšiu placku, stočíme a vyformujeme valce, ktoré navrchu narežeme ostrým nožom.

 

 

Prikryjeme igelitom a necháme pár minút podkysnúť.

 

 

Potrieme vodou a pečieme do zlatista v predhriatej rúre pri 190 °C.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár