plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce pečivo bez práce: Bleskový chlebík bez kysnutia a miesenia

Rýchly chlebík bez kysnutia. Stačí jednoduchý zmiešať všetky prísady a s cestom môžete hneď pracovať. Navyše, chlebík je vynikajúci a chrumkavý aj na druhý deň. V chladničke vám vydrží až 7 dní.

Rýchly chlebík bez kysnutia. Stačí jednoduchý zmiešať všetky prísady a s cestom môžete hneď pracovať. Navyše, chlebík je vynikajúci a chrumkavý aj na druhý deň. V chladničke vám vydrží až 7 dní.

Potrebujeme:

280 g preosiatej špaldovej hladkej múky

170 g preosiatej pohánkovej múky (môžeme použiť aj ražnú múku)

2 tégliky bieleho acidka

1 lyžičku soli

1 lyžičku hnedého cukru

1 lyžičku jedlej sódy

1 lyžičku mletej rasce

Do cesta môžeme pridať aj semienka podľa chuti

Na posypanie:

Voliteľné: 1 lyžičku sezamových semienok

Postup:

Muku zmiešame s ostatnými suchými prísadami a postupne pridávame acidko. Prísady zmiešame pomocou vidličky. Stačí aby sa prísady spojili, netreba pracne a dlho miešať. Cesto by malo byť lepivé.

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú je dobré predhriať v rúre – ideálna je jánska misa alebo podlhovastá forma na pečenie s vyššími okrajmi.

Predhriatu formu vystelieme papierom na pečenie, ktorý trochu pomastíme olejom a vyklopíme do nej cesto. Cesto môžeme podľa potreby trochu vyformovať rukami, aby mal chlebík pekný tvar. Môžeme posypať semienkami alebo rascou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 50 minút. Chlebík počas pečenia sledujeme, kedže každá rúra pečie inak.

Najlepšie recepty na dnes