plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusné domáce párky: Na kupované už ani nepomyslíte, pretože tieto sú oveľa chutnejšie a bez zbytočných éčok!

Tento recept na lahodné domáce párky je veľmi jednoduchý a nevyžaduje si žiadne špeciálne prísady. Je to výborný pocit, keď si pripravíte doma takéto lahodné jedlo a viete, že je bez zbytočných škodlivých látok. Určite vyskúšajte, neoľutujete!

Tento recept na lahodné domáce párky je veľmi jednoduchý a nevyžaduje si žiadne špeciálne prísady. Je to výborný pocit, keď si pripravíte doma takéto lahodné jedlo a viete, že je bez zbytočných škodlivých látok. Určite vyskúšajte, neoľutujete!

Potrebujeme:

1,5 kg hovädzieho mäsa

2 kg nakrájaného mäsa z kuracích stehien

75 g soli

350 ml vývaru

1 PL medu

2 PL červenej mletej papriky

1 PL čierneho mletého korenia

1/2 ČL muškátového oriešku

1 PL sušeného cesnaku

1 PL sušeného kôpru

1 PL bazalky

črievka na párky

Postup:

1. Kuracie mäso zbavte kostí a kože. Z kostí a koreňovej zeleniny pripravte vývar. Nechajte vychladnúť a odložte do chladničky.

2. Polovicu kuracieho a hovädzieho mäsa pomeľte mlynčekom a polovicu nakrájajte na malé kúsky. Ak chcete mať párky jemné, pomeľte všetko mäso.

 

3. Do zmiešaného mletého mäsa pridajte med, soľ, všetky koreniny a bylinky. Dobre premiešajte a pridajte trochu studeného vývaru.

4. Touto mäsovou plnkou naplňte črievka pomocou plničky, alebo si takto pomôžte plastovou fľašou.

5. Mäso musí byť naplnené čo najtesnejšie, bez vzduchových bublín. Ak nejaké vzniknú, prepichnite ich tenkou ihlou. Pri plnení pretáčajte, aby vznikli oddelené párky. Konce zviažte.

6. Naplnené párky zaveste na 1 – 2 hodiny do zvislej polohy.

7. Potom ich varte asi 1,5 – 2 hodiny pri teplote 80 – 85 stupňov.

8. Hotové párky rýchlo schlaďte studenou vodou a nechajte 12 hodín v chladnej miestnosti. Potom zabaľte párky do papiera a uchovávajte v chladničke. Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: http://takivkusno.ru

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes