plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočná rýchlovka: Geniálne cesto na štrúdľu z nátierkového masla!

Neverila som, ale naozaj chutí ako kupované pomazánkové maslo. A nakoniec prikladám skvelý recept na štrúdľu z pomazánkového masla.

Výborný recept od pani Šárky zo stránky mimibazar. Neverila som, ale naozaj chutí ako kupované nátierkové maslo. A nakoniec prikladám skvelý recept na štrúdľu z nátierkového masla.

Potrebujeme:

1 veľký biely jogurt (500 ml)

200 ml smotany na šľahanie 31 % (môže byť aj smotana na varenie 12% – to je ešte lacnejšia verzia)

Štipku soli

Postup:

Metličkou zľahka vyšľaháme jogurt so smotanou a s pol lyžičkou soli. Necháme v chladničke 24 hodín odkvapkať na sitku s utierkou. Druhý deň dáme do misky, ochutnáme a prípadne ešte dosolíme. Môžeme pridať rôzne ďalšie prísady (bylinky, cesnak, chren, šunku ap.) A tým vytvoriť ochutené nátierkové maslo.

Srvátku nevylievajte, ale použite na prípravu cesta na domáce koláče.

Falošné lístkové cesto z nátierkového masla – na výbornú štrúdľu

Potrebujeme:

300 g nátierkového masla ak máte kupované, tak 2 tégliky

2 tégliky polohrubej múky

Štipka soli

Na potretie:

Vajce

Postup:

Cesto môžete použiť na jednoduché sladké chuťovky – ja používam hlavne na domácu štrúdľu. Stačí len všetky prísady spracovať a nechať chvíľu odležať v chladničke – aby sa s cestom dobre rpacovalo. Potom jednoducho vyvaľkáme na pláty, dáme náplň, zrolujeme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a pečieme dozlatista.

Najlepšie recepty na dnes