plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce Monte do pohárov: Keď skúsite raz, na kupovaný dezert si už ani nespomeniete!

Výborný recept na domáci Monte dezert, ktorí milujú malí aj veľkí maškrtníci. A čo je najlepšie, porcia pre celú rodinu vás vyjde na pár drobných.

Výborný recept na domáci Monte dezert, ktorí milujú malí aj veľkí maškrtníci. A čo je najlepšie, porcia pre celú rodinu vás vyjde na pár drobných.

Potrebujeme:

Tmavý krém:

500 ml mlieka

1 bal. čokoládového puding

1 lyžica práškového cukru

100 g čokolády na varenie

50 g lieskových orechov

50 g masla

Biely krém:

3 tégliky kyslej smotany

3 bal. vanilkový cukor

Postup:

400 ml mlieka zmiešame s lyžicou cukru, rozlámeme do neho celú čokoládu na varenie a preložíme na plameň. Zahrievame a miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí.

Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok. Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.

Nakoniec pridáme pomleté lieskové oriešky a ešte krátko povaríme.

Kým zmes vychladne, našľaháme si maslo, ktoré následne vmiešame do vyhladnutej zmesi.

V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s vanilkovými cukrami – tak pripravíme svetlý krém. Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém.

Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém, naň tmavý orieškový krém a naň opäť svetlý smotanový krém. Takto postupujeme kým nie je pohár plný. Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes