Drahé mascarpone už v obchode nekupujem, toto je jednotka: 10 minút a máte zásobu do všetkých dezertov!

Fantasticky chutný recept na domáci smotanový syr z youtube – mascarpone, ktoré chutí ešte lepšie, ako to z obchodu. Za pár drobných máte pol kila vynikajúceho domáceho produktu a navyše aj kvalitnú srvátku. Tú môžete použiť napríklad do cesta či palaciniek.

Potrebujeme:

400 g kyslej smotany (obsah tuku čo najvyšší  18-20%),

350 gramov jogurtu (obsah tuku 10%)

3 gramy soli

2 gramy jedlej sódy

Postup:

Jogurt zmiešame so soľou, premiešame a primiešame sódu, ktorú do jogurtu preosejeme.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

Pridáme kyslú smotanu a vymiešame.

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

Vznikne nám jednotný krém. Nachystáme si misku, do ktrej vložíme sito a to vystelieme plátnom.

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

Navrstvíme krém a plátno preložíme cez vrch krému.

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

Zaťažíme a odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.
Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

Na druhý deň máme v miske vynikajúce domáce mascarpone a v miske oddelenú srvátku. Tú určite nevylievajte.

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.
Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

Video:

Zdroj, titulná foto: youtube