Fantasticky chutný recept na domáci smotanový syr z youtube – mascarpone, ktoré chutí ešte lepšie, ako to z obchodu. Za pár drobných máte pol kila vynikajúceho domáceho produktu a navyše aj kvalitnú srvátku. Tú môžete použiť napríklad do cesta či palaciniek.
Potrebujeme:
400 g kyslej smotany (obsah tuku čo najvyšší 18-20%),
350 gramov jogurtu (obsah tuku 10%)
3 gramy soli
2 gramy jedlej sódy
Postup:
Jogurt zmiešame so soľou, premiešame a primiešame sódu, ktorú do jogurtu preosejeme.
Pridáme kyslú smotanu a vymiešame.
Vznikne nám jednotný krém. Nachystáme si misku, do ktrej vložíme sito a to vystelieme plátnom.
Navrstvíme krém a plátno preložíme cez vrch krému.
Zaťažíme a odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.
Na druhý deň máme v miske vynikajúce domáce mascarpone a v miske oddelenú srvátku. Tú určite nevylievajte.
Video:
Zdroj, titulná foto: youtube