plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte doma LEN smotanu a pol citróna 1 citrón, môžete si vyrobiť najlepšie domáce MASCARPONE: Môžete ho aj predávať, taký je výborný!

Návod, ako si pripraviť vynikajúce domáce mascarpone len z 2 prísad. Ja tento smotanový syr milujem a preto som tento recept z youtube hneď aj vyskúšala a výsledok ma veľmi milo prekvapil.

Syr je nesmierne lahodný a jemný, používam ho skoro do všetkých dezertov a domácich nátierok. Keď najbližšie uvidíte smotanu v akcií, určite si kúpte aj balenie navyše. :-)

Potrebujeme:

500 ml smotany na šľahanie 33-40%

1 lyžicu citrónovej šťavy (11 g)

Postup:

Smotanu nalejeme do hrnca a preložíme na plameň.

Necháme zovrieť.

Kým sa smotana zohrieva, odšťavíme si citrón.

Do vrieacej smotany pridáme citrónovú šťavu a na slabom plameni za stáleho miešania varíme ešte 5 minút.

Zmes zhustne.

Pripravíme si sitko, ktoré vyožíme hustou gázou v dvoch vrstvách.

Naljeme smotanovú zmes, postláčame a prikryjeme fóliou.

Necháme v chladničke 24 hodín a môžeme používať.

Videonávod

 

Najlepšie recepty na dnes