plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce mascarpone, oveľa lacnejšie a ešte chutnejšie ako z obchodu: Dávam ho do všetkých koláčov aj nepečených dezertov – !

Naučte sa tento jednoduchý postup a mascarpone už nemusíte kupvoať v obchode. Vyrobíte si ho ľahko z obyčajnej kyslej smotany.

Potrebujeme:

  • 1,5 kg kyslej smotany (20% tuku) – napr kyslá smotana Kunín deluxe

Postup:

Do misky vložíme sitko a vyložíme ho gázou tak, aby sme ju mali aspoň v trojitej vrstve. Na gázu navrstvíme studenú kyslú smotanu  a gázu pevne spojíme aby sme smotanu poriadne stlačili. Na takto zabalenú kyslú smotanu v gáze uložíme závažie (od 2 do 4 kg) a necháme v chladničke 72 hodín, kým srvátka nestečie do panvice a neostane vám v gáze jemný, krémový mascarpone syr. Uchovávajte mascarpon v chladničke, ale nie príliš dlho, pretože všetky domáce mliečne výrobky môžu byť skladované kratšie ako v obchode.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Najlepšie recepty na dnes