plny-hrniec_transparent_negativ.png

Drahé mascarpone už v obchode nekupujem, toto je jednotka: 10 minút a máte zásobu do všetkých dezertov!

Fantasticky chutný recept na domáci smotanový syr z youtube – mascarpone, ktoré chutí ešte lepšie, ako to z obchodu.

Za pár drobných máte pol kila vynikajúceho domáceho produktu a navyše aj kvalitnú srvátku.

 

Tú môžete použiť napríklad do cesta či palaciniek.

Mascarpone používam do mnohých dezertov a takmer do každej sladkej plnky.

V lete stačí zamiešať s čerstvým ovocím, naplniť do pohárov a máte výbornú studenú pochúťku.

Dolniť ho môžete tiež sušienkami alebo kúskami čokolády.

 

 

Potrebujeme:

400 g kyslej smotany (obsah tuku čo najvyšší  18-20%),

350 gramov jogurtu (obsah tuku 10%)

3 gramy soli

2 gramy jedlej sódy

Postup:

 

 

Jogurt zmiešame so soľou.

Premiešame.

Primiešame sódu, ktorú do jogurtu preosejeme.

 

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

 

Pridáme kyslú smotanu.

Dôkladne vymiešame.

 

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

 

Vznikne nám jednotný krém.

Nachystáme si misku, do ktorej vložíme sito.

Sito vystelieme plátnom.

 

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

 

Navrstvíme krém.

Plátno preložíme cez vrch krému.

 

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

 

Zaťažíme, aby mohla tekutina odtekať.

Odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.

 

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

 

Takto vyzerá zaťažená miska.

 

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

 

Na druhý deň máme v miske vynikajúce domáce mascarpone.

A v miske máte oddelenú srvátku.

Tú určite nevylievajte.

 

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

 

Takto vyzerá výsledná konzistencia.

Je presne ako kupované mascarpone.

 

Foto: youtube/Выпечка и кулинария.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Video:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes