Domáce marshmallow

30

Úžasný dezert, ktorý pripravíte rýchlo a jednoducho aj u vás doma. A čo je na ňom najlepšie? Túto chutnú pochúťku si môžete dopriať bez výčitiek svedomia, v porovnaní s kupovaným marshmallow má totiž len tretinu kalórií.

Potrebujeme:

1 liter kefíru

¾ šálky kyslej smotany – najlepšie nízkotučnej

1 šálku cukru

2 lyžice želatíny

2 šálky vlažnej vody

½ balenia vanilkového cukru

Postup:

Zelatínu vložíme na 30-40 minút do vlažnej vody, potom preložíme na mierny plameň a za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína nerozpustí. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Kefír, smotanu, vanilkový aj obyčajný cukor zmiešame vo väčšej miske. Vezmeme šľahač a hmotu šľaháme pri nízkych otáčkach po dobu 6-8 minút. Potom pridáme želatínu a šľaháme ďalších 4-5 minút.

Vzniknutú hmotu preložíme do formy a umiestnime do chladničky na 3-6 hodín. Keď je dezert stuhnutý, nakrájame ho na menšie kocky a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár