plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som našla tento výborný recept, lístkové cesto už nekupujem: Jednoduchý postup a vždy sa podarí!

Lístkové cesto som si donedávna kupovala, ale odkedy poznám tento jednoduchý recept z youtube, pripravujem ho už len doma.

Je to veľmi jednoduché a všetky suroviny nájdete doma v kuchyni…

 

 

Potrebujeme:

200 g teplej vody

200 g mlieka

1 ČL soli

8 g sušeného droždia

800 g hladkej múky

1 vajce

160 g masla

Postup:

 

 

Do misy si nalejeme mlieko s vodou.

Pridáme soľ, vajce, sušené droždie a múku nasypeme v dvoch krokoch.

 

 

Vypracujeme kompaktné hladké cesto, dáme ho do misky.

Prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme odpočívať 20 minút.

 

 

Potom si cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme ho na 8 približne rovnakých častí.

Každú časť vyformujeme do guľky.

 

 

Cestové guľku si teraz po jednej budeme vaľkať na tenkú placku, ktorú potom natrieme zmäknutým maslom.

Na každú, maslom natretú placku, navrstvíme ďalšiu.

 

 

Poslednú vrstvu cesta už nenatierame maslom a všetko prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme odležať 20 minút, potom si všetko preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme.

Vyvaľkané cesto naposledy potrieme vrstvou masla a stočíme do rolky.

 

 

Hotovo.

Krásne vrstvené lístkové cesto je pripravené na ďalšie spracovanie.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Video recept:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes