plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už ROKY ho nekupujem v obchode: Susedka ma naučila domáce LÍSTKOVÉ CESTO za 10 minút – je oveľa lepšie ako to z obchodu!

Vynikajúci recept na domáce lístkové cesto od mojej susedky, ktorá ho našla na youtube. Vďaka jednoduchému video-návodu zvládne pripraviť každý. Trvá to len chvíľku a máte zásobu cesta na celé týždne.

Čo neminiete môžete pokojne zamraziť.

Potrebujeme:

Múka hladká – 650 g

Maslo – 360 g (alebo margarín)

Studená voda – 220 ml

Soľ – 1 lyžička

Ocot 9% – 1 lyžička

Postup:

Nastrúhajte maslo na strúhadle – počas strúhanie je potrebné mať maslo neustále posypané múkou (viď. video).

Maslo dobre zmiešajte so všetkou preosiatou múkou.

V samostatnej nádobe premiešajte soľ a vodu

Pridajte ocot a miešajte do hladka.

pridajte do maslovo-múčnej zmesi a vymieste jednotné cesto.

Cesto rozdelíme na polovicu, každú zabalíme do vrecka a minimálne na 2 hodiny odložíme do chladničky.

Môžete použiť na pečenie dobrôt od výmyslu sveta.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod!

 

Najlepšie recepty na dnes