plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce lístkové cesto „bez zbytočných pohybov“: Netreba ho prekladať ani miesiť – len zmiešať a môžete zapínať rúru!

Lacné a rýchle domáce lístkové cesto s výbornou chuťou, z ktorého pripravíte všetky vaše obľúbené pochúťky.

Domáce lístkové pečivo

Potrebujeme:

  • 200 g margarínu
  • 1 vajce
  • 100 ml kyslej smotany
  • 350 g múky
  • štipka soli

Postup:

Múku zmiešajte s nakrájaným, alebo nastrúhaným margarínom na drobivú zmes.

listového cesta, čo variť

© Depositphotos

Oddeľte žĺtok od bielka. Pridajte žĺtok do margarínu a múky.

recept z listového cesta

© Depositphotos

Nakoniec pridajte kyslú smotanu. Ak nie je kyslá smotana, kefír je tiež výbornou voľbou.

ingrediencie z listového cesta

© Depositphotos

Teraz vypracujte cesto. Malo by byť elastické a mäkká. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte trochu kyslej  smotany, a ak sa lepí na rukách, pridajte múku. Cesto zabaľte do fólie a odložte do chladničky.

DIY lístkového cesta

© Depositphotos

Takže, cesto je pripravené. Teraz už len pripraviť vás obľúbený recept. Hotové cesto stačí iba vyvaľkať a nakrájať na trojuholníky.

V samostatnej miske rozšľahajte bielko spolu s cukrom. Trojuholníky ponorte do tejto zmesi, potom do cukru a na plechu vystlanom papierom pečte dozlatista pri 180 stupňoch.  

náplň z listového cesta

 

Najlepšie recepty na dnes