Lacné a rýchle domáce lístkové cesto s výbornou chuťou, z ktorého pripravíte všetky vaše obľúbené pochúťky.
Domáce lístkové pečivo
Potrebujeme:
- 200 g margarínu
- 1 vajce
- 100 ml kyslej smotany
- 350 g múky
- štipka soli
Postup:
Múku zmiešajte s nakrájaným, alebo nastrúhaným margarínom na drobivú zmes.
Oddeľte žĺtok od bielka. Pridajte žĺtok do margarínu a múky.
Nakoniec pridajte kyslú smotanu. Ak nie je kyslá smotana, kefír je tiež výbornou voľbou.
Teraz vypracujte cesto. Malo by byť elastické a mäkká. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte trochu kyslej smotany, a ak sa lepí na rukách, pridajte múku. Cesto zabaľte do fólie a odložte do chladničky.
Takže, cesto je pripravené. Teraz už len pripraviť vás obľúbený recept. Hotové cesto stačí iba vyvaľkať a nakrájať na trojuholníky.
V samostatnej miske rozšľahajte bielko spolu s cukrom. Trojuholníky ponorte do tejto zmesi, potom do cukru a na plechu vystlanom papierom pečte dozlatista pri 180 stupňoch.