Miliónové LASKONKY bez formy a šablóny: Tak fantastické, že ich určite nebudete robiť len na sviatky!

Tento recept na laskonky mám od pani Zdenky Fančovičovej a sú naozja famózne.

Navyše, pripravíte ich bez špeciálnej formy či šablóny. Vynikajúci recept!

 

 

Potrebujeme:

6 ks bielka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

330 g kryštálový cukor

100 g práš cukor

160 g ( kokos ) ml orechy

Krém:

250 g masla

50 ml káva

50 ml mlieko

200 g práš cukor

20 g hl múky

Postup:

Začneme tým, že si pripravíme bielkové cesto.

 

 

Bielky s cukrom vyšľaháme po dobu asi 1-2 min šľahačom.

Následne pokračujeme v šľahaní nad parou po dobu 10-12 minút

Zložíme a necháme mierne vychladnúť.

Do mierne vychladnutého snehu vmiešame mleté orechy.

Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.

Cesto navrstvíme do cukrárskeho vrecka a jednoducho striekame na papier – snažíme sa priblížiť k tvaru laskoniek, ale pokojne to môžu byť aj kolieska.

Rúru vyhrejeme na 130 stupňov a pri tejto teplote pečieme 13 minút.

Potom znížime teplotu na 80 stupňov a necháme dosušiť 30 minút.

Krém :

 

 

Z cukru upálime karamel a zalejeme kávou a mliekom.

Celú zmes povaríme, pridáme múku a vychladení vmiešame maslo a spolu prešľaháme.

Laskonky lepíme pomocou krému.  

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn