Domáce laminovanie vlasov s úžasným výsledkov: Nemíňajte drahé peniaze, za pár centov máte vlasy ako z top salónu!

Túto masku som prvýkrát objavila pred 4 rokmi, keď mi ju poradila moja známa. Vlasy boli už po prvej aplikácií krásne jemné, hebké a farba doslova žiarila. Žiadne rozstrapkané končeky a vlasy naozaj ako po profesionálnej kúre z kaderníckeho salónu. Túto masku stačí aplikovať maximálne raz za týždeň, pretože ani s dávkovaním proteínu do vlasov to netreba preháňať. Niekto používa masku len párkrát do roka, keď jednoducho cíti, že vlasy potrebujú dodať šmrnc.

laminácia vlasov

Tajomstvo je v tejto prísade z kuchyne!

Tajomstvom úžasného účinku tejto masky je obyčajná želatína. Obsahuje keratín – bielkovinu, ktorá sa skutočne naviaže s vlasmi, aby ich posilnila. Na rozdiel od proteínov ako napr. z vaječného žĺtka, ktoré majú problém “spojiť sa” s vlasmi, čiastočne varené proteíny v želatíne vytvárajú väzby ľahko. Želatína drží obzvlášť dobre na poškodených miestach, ale tiež vyživuje rovnako celý vlas. Pomáha vyhladiť vrchnú vrstvu vlasov, zvýšiť lesk a znížiť poškodenie. Táto maska tiež eliminuje krepovitosť vlasov, čo ocenia najmä dámy s nepoddajnými a krepovitými vlasmi.

эффект ламинирования

Masku pripravíte úplne jednoducho a vyjde vás skutočne len na pár drobných – výsledok je ale ohromujúci

Potrebujeme:

1 polievkovú lyžicu práškovej bezfarebnej želatíny
1/2 šálky vody
1 čajovú lyžičku jablčného octu
1 čajovú lyžičku medu

Postup:

ламинирование волос в домашних условиях

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Studenú vodu nalejeme do menšieho hrnčeka a za stáleho miešania pridáme želatínu – rozmeišame tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky. Hrniec preložíme na slabý plameň a postupne za stáleho miešania zahrievame. Keď začne zo zmesi stúpať para, ochladíme tak, aby bola zmes príjemná na dok. Potom vmiešame med, jablčný ocot a oplikujeme na vlasy. Maska sa aplikuje na čisté mokré vlasy. Necháme pôsobiť minimálne 15 minút (môžeme skúšať aj dlhšie, až do 30 minút, vtedy ale zakryjeme vlasy igelitovou čiapkou, aby zmes nevyschla). Vlasy nakoniec dobre opláchneme.

Extra tip na záver: Pre extra dávku proteínu je možné želatínu aplikovať na vlhké vlasy, a potom vyfúkať na nízkej teplote. Vlasy budú najskôr tvrdé až chrumkavé, ale želatína sa postupne zmení na tekutú. Potom ju vypláchneme. Na záver môžeme ešte aplikovať svoj obľúbený kondicionér alebo hydratačný balzam či vhodné vlasové mlieko.

zdroj: expertnavlasy.sk